02/07/15 - 19:14h

Vimbldon (dubl): Tipsarević i Bupati poraženi na startu turnira

 


Srpski teniser Janko Tipsarević završio je svoj nastup na ovogodišnjem Vimbldonu! Nakon poraza u prvom kolu singla od Granoljersa, naš igrač je danas u paru sa Indijcem Mahešom Bupatijem poražen u prvom kolu dubla od para Linšted/Melcer sa 6:3, 6:3, 6:2, nakon jednog i po sata tenisa. Šveđanin i Austrijanac će se u sledećem kolu sastati sa australijskim parom Hjuit/Kokinakis.

J. Tipsarević/M. Bupati332
R. Linšted/J. Melcer666

Janko Vimbldon

Janko Tipsarević na svaki način pokušava da se vrati tenisu i uđe u startu formu, te je s tim u vezi igrao i u dubl konkurenciji na ovogodišnjem Vimbldonu. Međutim, nakon poraza u prvom kolu singla od Marsela Greanoljersa, bio je neuspešan i u dublu, u paru sa Mahešom Bopatijem. Janku su potrebni mečevi, da malo više oseti igru, da se vrati u formu, a svakako da će i bolji rezultati doći.

Janko i Maheš su dobro počeli meč i čuvali svoje servise sve do sedmog gema, kada su Linšted i Melcer prvi put oduzeli servis rivalima. U nastavku su Šveđanin i Austrijanac uspeli da materijalizuju stečeno, a potom i vezavši treći gem za redom, napravili novi brejk za 6:3 u prvom delu meča.

Dobru partiju sa kraja prvog seta Robert Linšted i Jirgen Melcer preneli su i na početak drugog seta kada su u drugom gemu uspeli da oduzmu servis rivalima, a potom povedu sa 3:0. U nastavku su Janko Tipsarević i Maheš Bupati pokušavali da vrate izgubljeno, nikako nisu uspeli, te su njihovi rivali i drugi set osvojili sa 6:3.

Treći set najviše je ličio na prvi. krenulo se dobrim servisima sa obe strane, a onda opet dva brejka za tenisera iz Švedske i Austrije, te lako privođenje seta kraju. Sve je počelo brejkom u petom gemu za prednost od 3:2, a onda su Linšted i Melcer ponovo vezali sve gemove do kraja i na taj način postavili konačnih 6:2.

Šveđanin i Austrijanac će se u sledećem kolu sastati sa australijskim parom koji čine veteran Lejton Hjuit i mladi Tanasis Kokinakis.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dubl igrač, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.