06/07/13 - 19:22h

Vimbldon: Bartoli bolja od Lisicki u finalu

 

Neočekivano finale između Sabine Lisicki i Marion Bartoli na Vimbldonu značilo je da ćemo posle istog imati još jednu osvajačicu nekog od Gren slemova. Lisicki je bila veliki favorit pred ovo finale, ali je to izgleda bio preveliki teret za nju. Bartoli je daleko lakšim putem, u odnosu na Nemicu, stigla do finala i uspela da u istom dođe do tako važne titule!

M. Bartoli66
S. Lisicki14
Bartoli i Lisicki

Bartoli i Lisicki

Sve je počelo kao iz snova za Francusku teniserku sem prvog gema. U istom je Nemica napravila brejk, ali joj je Bartoli do kraja ovog seta uzvratila žestoko! Tri brejka i tri svoja sigurna servis gema su bila više nego dovoljna za vođstvo od 1:0 u setovima.

Lisicki je i na početku drugog seta imala velike probleme da uđe u meč. Bartoli je ponovo ređala brejkove, a svoje veoma inteligentno čuvala. Na semaforu je ubrzo stajalo 5:1 za Francuskinju. Nemica se na tren probudila, uspela je da napravi brejk i uz dva svoja servis gema stigla je do 5:4. Taman su se svi ponadali da će možda doći i do trećeg seta u ovom finalu, ali je Bartoli odservirala gem sa nulom i sebi donela prvu Gren slem titulu- 6:4!

Pokazalo se da je Lisicki svoju snagu istrošila u mečevima protiv velikog favorita na ovom turniru Serene Vilijams, te Agnješke Radvanske, dok je sa druge strane Bartoli imala daleko lakši put do istog. Marion je postala teniserka koja je do titule na Vimbldonu stigla bez da je prethdono pobedila ijednu igračicu iz top 10 WTA rang liste.

Malo nepravedno, ali je tako. Titula ide u Francusku, a uteha u vidu pobeda nad najboljim teniserkama na svetu u Nemačku. Nekad je potrebno imati malo sreće, a jasno je da je ista ovog puta bila apsolutno na strani Bartoli.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Finale, Grend Slem, Marion Bartoli, Sabina Lisicki, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.