02/02/24 - 12:06h

Vilander: Nisu Đoković i Nadal jedini primer mlađim generacijama – pojavio se novi, zahvaljujući skijanju?!

 

Šveđanin biranim rečima o Sineru.


zimbio.com

U velikoj kolumni za “Lekip”, bivši teniser i čuveni stručnjak, Mats Vilander, pisao je o utiscima koje je na njega ostavio Janik Siner osvajanjem Australijan opena.

– Mnoge stvari u uspehu Janika Sinera su ostavile utisak na mene, ali ono što pamtim iznad svega je da nikada nije paničio. To je veoma jaka stvar kod mladog igrača koji je igrao prvo grend slem finale i koji se brzo našao u situaciji da gubi 2:0 u setovima. Nisam siguran da sam video ikad tako nešto od momka sa 22 godine, maksimalno poštovanje. Našao je način da uzvrati Medvedevu, koji je iznenadio svojom igrom, kakvu nismo pre videli. Ali isto se može reći i za Sinera. Uspeo je da preokrene, dobrim delom jer je promenio početne taktičke opcije. Kod riterna se vratio malo unazad, posebno na drugi servis. Poput Nadala, dao je sebi više vremena. Top spin forhendima uspeo je da gurne protivnika nazad i ne izloži se ravnim udarcima.

– Poslednja stvar koju bih naglasio je njegovo ponašanje. Miran je, staložen, a opet tako odlučan. Nisu Đoković i Nadal nisu jedini primeri koje treba slediti, kada je borbeni duh u pitanju. Siner me podseća na nas Šveđane iz osamdesetih, on je izuzetno normalan dečko. Sve to dolazi iz odrastanja, ali i skijanja. Po vrednostima koje ima, skijaška kultura je jedna od najbriljantnijih u svetu sporta – istakao je Vilander.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Mats Vilander, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.