10/03/22 - 17:29h

Vilander: Nadal je gladan uspeha kao na početku karijere

 

Mats Vilander prokomentarisao je početak sezone Rafaela Nadala.


Daily Express

Iako se borio sa brojnim povredama, Nadal u 36. godini ima najbolji start karijere ikada, a Vilander smatra da se on ponaša kao na početku, a ne kao pri kraju karijere.

– On će na Rolan Garosu napuniti 36 godina i biće sjajno ako bude mogao da nastavi ovako. Prošle godine smo svi mislili da smo blizu kraja Rafine karijere. I sam je mislio da je kraj blizu. Nisam mogao ni da zamislim da će biti u stanju da uradi ovo što je uradio, čak i pored toga što je njegova igra uvek fizičke prirode. Ni za milion godina ne bih pomislio da će Nadal to uraditi, ne u ovom delu sezone. Sada se vratio Rafael Nadal, večiti kralj šljakastih terena. – rekao je Šveđanin i dodao:

– Mislim da je bliži nekom ko ima 16 a ne 36 godina, barem što se tiče emocija, to je ono što ga odvaja od ostalih u velikoj trojci. Siguran sam da imate neke profesore i naučnike kojima nikad nije dosadno da pred sebe postavljaju izazove i traže rešenje problema. Isto je i za Nadala. Mislim da nema većeg teniskog profesionalca koji uživa u tom što i dalje oseća strah, što se plaši ishoda meča i što je nervozan, jer ne zna šta će se desiti do kraja meča. On je tako zaljubljen u to rešavanje problema u svojoj profesiji, da je voljan da trpi bol i oseća tu nervozu, samo da bi saznao šta je iza ugla. Rafael Nadal je spreman da iskoristi tu šansu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Mats Vilander, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.