22/08/21 - 20:12h

Vilander: Đokoviću će bez Rafe i Rodžera biti teže da pobeđuje na US Openu

 

Nekadašnji prvi teniser sveta Mats Vilander govorio je o šansama Novaka Đokovića da osvoji US open.


zimbio.com

U Njujorku ove godine neće biti Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Mats smatra da zbog toga Novak neće imati dovoljnu motivaciju za pobedama.

– Sve to stavlja Novaka u poziciju da sve te grend slem pobede neće slaviti kako je to činio kada su njih dvojica igrali. – rekao je Vilander, a zatim obrazložio:

– Ako se vratite u prošlost i pogledate pažljivo, videćete da je Rodžer Federere osvojio najveći broj titula kada Novak i Rafa nisu igrali. Igrao je protiv Lejtona Hjuita, Endija Rodika, Marata Safina i Davida Nalbandijana. To je bio potpuno drugačiji izazov i onda su se iznenada pojavili Rafa i Novak i imali smo novu eru i generaciju. Novak je ostao poslednji u toj grupi. Na kraju, sve je u tome koliko ste velikih titula osvojili, koliko to često ste radili protiv najboljih na svetu. Može da se kaže da su Rafa i Rodžer dvojica najboljih protiv kojih je Novak igrao, on ih trajniji od njih na jedan način. Sada, mislim da je pobeđivanje za Novaka samo broj i zato mislim da će mu biti teže. Ne radi se o tome da pobedi Rodžera i Rafu, niti o tome da se bude na određenom nivou da bi bio najbolji na svetu. Sada je sve u tome da se pobede igrači koji su daleko iza njega po pobedama, a to nije lako reći samom sebi. Ta 21 titula za Novaka ne deluje tako sigurna sada kada Rafa i Rodžer nisu tu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.