26/01/24 - 16:02h

Vilander: Bilo je vidljivo da se Novak nije osećao komotno u prva dva seta

 

Mats Vilander komentarisao je duel Novaka Đokovića i Janika Sinera.


zimbio.com

Siner je uspeo nešto što niko nije – savladao je Novaka u polufinalu Australijan opena.

– Siner je odigrao neverovatan tenis. Što se tiče Novaka, jasno je da ne možete uvek da odigrate savršeno, ali i kada ne igrate dobro meč dobijate, kada ste veliki. Novak je delovao nekako ravno u ta prva dva seta, imao 54 neiznuđene greške. Bilo je vidljivo da se nije osećao komotno u ta prva dva seta. – rekao je nekadašnji prvi teniser sveta i dodao:

– Očekivali smo posle tog trećeg seta da Novak krene da počne da igra bolje. Očekivali smo da dobije set, znali smo da može. Ali po tome kako je udarao lopticu u prva dva seta, to je bio prevelik zahtev, očekivati da iznenanda počne da igra bolje, posebno ako Siner održi nivo, što se i desilo.

Veruje da će Siner osvojiti mnogo grend slem titula.

– Siner je dodao mnogo varijacija, deluje komotno na mreži, da igra slajs bekhend, servis mu je mnogo bolji. Pogađa lopticu “svit spotom”. Čuo sam kako to Novak kaže na konferenciji. On je igrač koji napreduje, voleli bismo da ga vidimo malo emotivnijeg, ali mislim da to nećemo dobiti od Janika Sinera. Čak i kada pobeđuje, on je na misiji, mislim da će osvojiti mnogo slemova. Ovaj meč bio je velik, ali neće biti tih emocija. Ima stabilan karakter, na terenu i van njega, da budem iskren, osvojiće gomilu slemova.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.