04/01/15 - 11:41h

Viktor u trećem kolu kvalifikacija (ATP Brizbejn)

 

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u završnu rundu kvalifikacija za ATP turnir u Brizbejnu. Srbin je jutros u drugom kolu savladao Slovaka Miloslava Mecira rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 2:6, 7:6 (13:11) nakon dva sata i 23 minuta tenisa. Za plasman u glavni žreb Srbin će se boriti sa Amerikancem Denisom Kudlom.

V. Troicki727
M. Mecir666
Viktor Troicki

Viktor Troicki

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, pa usled dobrog serviranja obojice tenisera brejkova u prvom periodu meča nije ni bilo. U taj-brejku se nastavilo sa takvom izjednačenom igrom, a pred kraj “trinaestog gema” Viktor Troicki je stigao do 6:4 i set lopte, nije ju iskoristio, ali jeste sledeću i tako postavio konačnih 7:5 u taj-brejku.

Drugi set u potpunosti je pripao Slovaku. Troicki je u toku celog drugog perioda osvojio dva gema, a Miloslav Mecir je napravio dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, te izejdnačio rezultat na 1:1 osvojivši set rezultatom 6:2.

Treći set bio je nalik prvom samo što su teniseri razmenili po jedan brejk, za 3:2 i 3:3, ali je konačna odluka pala u taj-brejku. U “trinaestom gemu” sjajno je počeo SLovak, poveo sa 6:2 i imao četiri meč lopte, ali ih nije iskoristio, a Srbin je došao do izedjnačenja – 6:6. U nastavku Mecir je imao još dve meč lopte, a Viktor Troicki je uspeo da iskoristi svoju četvrtu za 13:11 i konačnih 7:6.

Za plasman u glavni žreb Srbin će se boriti sa teniserom iz Sjedinjenih Američkih Država Denisom Kudlom.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Brizbejnu, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.