09/12/11 - 17:47h

Viktor Troicki u 2012

 

Naši teniseri su sebi postavili ciljeve za 2012 godinu. Viktor Trociki je sebi postavio najviše ciljeve. Želi uspešan nastup na Olimpijskim igrama, još bolji plasman na ATP listi, novu titulu u Dejvis kupu…

Viktor Troicki, Rolan Garos, 2009

Viktor Troicki, Rolan Garos, 2009

Viktor ima takodje jednu uspešnu sezonu iza sebe. Pored nekoliko uspešnih turnira i finala u kojima je bio više nego ravnopravan protivnik, dospeo je do 12 mesta u junu ove godine. To je bio njegov najviši plasman u njegovoj karijeri. No on ne želi na tome da stane. Pored Novaka, popričao je i sa novopečenim top 10 igračom sveta i učesnikom Mastersa u Londonu, Jankom Tipsarevićem, o svojim ciljevima i njihovim savetima i iskustvima sa najjačih turnira.

“Cilj mi je da igram na završnom Mastersu. Baš sam skoro pričao sa Jankom. On je u London otišao kao rezerva, a bio je nadomak polufinala. Voleo bih da dogodine sva četvorica, Nole, Janko, Ziki i ja, igramo tamo. Nadam se još boljoj sezoni jer sam, za razliku od prošlog decembra, sada imam odmor i kvalitetne pripreme”

Otklonio je i svaku dilemu kada je u pitanju njegov nastup na Olimpijskim igrama i učešće u Dejvis kup reprezentaciji Srbije. Neki teniseri iz drugi reprezentaciju su svoje učešće u Dejvis kupu otkazali. Poslednji u nizu bio je Rafael Nadal.

“Na Igrama ću debitovati, a u reprezentaciji volim da igram. Međutim, ovima iz prvih pet na svetu će biti mnogo teže. Pogotovo posle Olimpijskih igara jer odmah počinje serija velikih turnira po Americi. Biće teško, ali svi će morati da se prilagođavaju”

Sa puno optimizma krenuće Viktor u ovu sezonu, mi mu želimo puno sreće i zdravlja u njoj i da nam u predstojećoj sezoni donese puno radosti kroz svoje pobede.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Dejvis Kup, London 2012, Olimpijske igre, Teniseri, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.