29/12/19 - 14:49h

(VIDEO) Novak: Radujem se povratku, ostalo je još malo vremena da se pripremim

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uveliko se priprema za početak sezone.


Source: Getty Images North America

Drugi teniser sveta najpre će igrati na ATP Kupu, nakon čega sledi turnir u Adelajdu i prvi grend slem sezone, Australijan open.

– Poslednje tri-četiri nedelje u sezoni bile su vrlo intenzivne sa mnogo mečeva, a ATP kup je tu iza ugla. Ipak, ostalo je još vremena da radim na nekim stvarima koje će, nadam se, poslužiti kao dobra baza za predstojeću sezonu. Tokom priprema se radujem tome da se vratim na teren i da radim na nekim stvarima za koje obično nemamo vremena tokom sezone – kada se turniri ređaju, teško je da od nule radiš na svom telu i na svojoj igri. – rekao je on u video na oficijalnom Tviter profilu ATP-a.

– Moraš da sedneš sa svojim timom i da postigneš dogovor o planu i programu koji će se sprovoditi na nedeljnom nivou. To radimo mnogo godina već, iskustvo pomaže. Ako uživaš u procesu i prihvatiš bol, onda i boli manje. Ali kažu ‘no pain no gain‘, moraju se uložiti sati rada. Treba na terenu raditi strateški i sve to ukombinovati sa kondicijom, snagom i izdržljivošću jer tenis zahteva da budeš najbolji u svakom segmentu – i kretanje, talenat, veština. – zaključuje Novak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.