02/06/14 - 10:00h

Vićenca (čelindžer): Krajinovićev prvenac!

 

Mladi srpski teniser Filip Krajinović osvojio je svoj prvi trofej na čelindžer turnirima, nakon što je u finalu turnira u Vićenci savladao slovačkog tenisera Norberta Gomboša sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4 posle nešto više od jednog časa igre.

Filip Krajinovic

Filip Krajinovic

Filip Krajinović je nakon razočaravajućeg nastupa u kvalifikacijama za Rolan Garos, odlučio da priliku potraži na nekom manjem turniru i ta se odluka pokazala kao ispravna. Krajinović je titulom u Vićenci u potpunosti popravio bled utisak iz Pariza i potvrdio da je igrač koji bez sumnje ima veliki potencijal u budućnosti.

Što se tiče samog finala, Filip je od starta delovao sigurnije, sve vreme je kontrolisao rezultat i čini se da se njegov trijumf u ovom meču ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.

U prvom setu stigao je do brejka u petom gemu, za prednost od 3:2. Slovački teniser se nije predavao i u osmom gemu uspeva da vrati brejk i poravna rezultat na 4:4. Međutim, već u narednom, Krajinović vrši pritisak na rivala i stiže do tri vezane brejk prilike, koristi drugu i nakon sigurnog servisa rešava prvi deo igre u svoju korist rezultatom 6:4.

Ključni detalj u drugom setu dogodio se u trećem gemu, kada srpski teniser stiže do brejka. Prednost koju je stekao nije ispuštao do kraja i drugi set osvaja identičnim rezultatom 6:4 za trijumf i prvu čelindžer titulu u karijeri.

Titula u Vićenci, Krajinoviću će doneti i najbolji plasman u karijeri. On će od ove nedelje biti 127. teniser, što je za 31. poziciju bolji plasman od dosadašnjeg.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Filip Krajinović, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.