13/01/14 - 09:14h

Vesna Dolonc u drugom kolu

 

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u drugo kolo otvorenog prvenstva Australije, slavivši u meču protiv Laure Aruabarene sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2 i 6:4.

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Vesna je trijumfa došla posle preokreta, u duelu koji je trajao tačno 100 minuta. Aruabarena je bolje započela. Već u četvrtom gemu je napravila brejk, a potom ga i potvrdila na svoj servis. Do kraja prvog dela Španjolka je uspela da uzme još jedan protivnički servis i ubedljivo okonča prvi set, 6:2.

U drugom setu viđena je potpuno suprotna situacija. Vesna je već u prvom gemu ostvarila brejk i nagovestila bolju igru, a sve je to potvrdila u petom, kada je povela sa 4:1. Aruabarena je odmah vratila jedan brejk, ali je Dolonc novom serijom od dva uzastopna gema dobila drugi set sa 6:2 i izjednačila na 1:1.

U odlučujućem setu viđena je najbolja borba. Obe teniserke su čuvale svoj servis do rezultata 2:2. Dolonc tada koristi treću brejk loptu u tom setu i prva dolazi do brejka, 3:2. Ipak, u vrlo neizvesnom gemu koji je usledio,Španjolka pravi ribrejk i poravnava rezultat. Sledi po jedan siguran servis gem za obe rivalke, a zatim i trenutak odluke. Naša igračica pravi svoj četvrti brejk i time obezbeđuje sebi priliku da servira za meč. Dolonc koristi drugu meč loptu i dobija treći set sa 6:4. U drugom kolu je najverovatnije očekuje dvoboj sa Serenom Vilijams.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2014, Grend Slem, Prvo kolo, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.