02/12/19 - 21:06h

“Verujem da će Niku biti teško sa zabranom koja mu visi iznad glave”

 

Nekadašnji australijski teniser, Džon Njukom, rekao je da će njegovom sunarodniku Niku Kirjosu biti teško da ne prekrši uslovnu suspenziju u narednoj sezoni.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

Nik je, zbog nesportskog ponašanja, krajem septembra kažnjen šestomesečnom uslovnom suspenzijom koja će stupiti na snagu ukoliko u periodu od 16 nedelja ponovo napravi prekršaj.

– Ne mogu da govorim u njegovo ime, ali da sam ja na njegovom mestu bilo bi mi jako teško sa tom zabranom koja visi kao mač iznad glave. Pretpostavljam da u tim situacijama morate da naučite kako da držite jezik za zubima. – rekao je Džon.

On je kazao i da mu je drago što Kirjos igra za Australiju na Dejvis kupu, ali da ga je zabrinulo to što je obnovio povredu:

– Sjajno je što je opet igrao u dejvis kupu, ali me brine to što je obnovio povredu, mislim da će to biti veliki problem za njega. U Dejvis kupu je odigrao svega četiri seta u singlu i rame je počelo da ga boli. Kada imate takvu povredu teško je trenirati. Za njega će mečevi u pet setova na Australijan Openu biti veliki ispit.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.