09/04/24 - 13:05h

Verdasko uplovio u trenerske vode – NextGen igrač prva “mušterija”

 

Čuveni Španac započeo trenersku karijeru a da (zvanično) nije završio igračku.


Iako je napunio 40 godina, Fernando Verdasko se zvanično nije oprostio od igračke karijere, mada je poslednji meč odigrao u oktobru prošle godine na čelendžeru u Sevilji. Njegov sledeći izazov ipak će biti trenerski – Španac je prihvatio ulogu trenera mladog Jordanca, Abdulaha Šelbaja.

Šelbaj je nastupao na NextGen turniru u Džedi prošle godine, gde je bio jedna od “žrtava” Hamada Međedovića, koji je to takmičenje osvojio bez poraza. Međutim, Joradac se potom revanširao našem igraču savladavši ga u neizvesnom duelu kvalifikacija za Australijan open.

Ipak, njegova sezona ne teče baš po planu, a za bolje nastupe na šljaci, pokušaće da mu pomogne Fernando Verdasko. Oni će sarađivati tokom proleća, odnosno turnira na pomenutoj podlozi, a potom će razmotriti eventualan nastavak zajedničkog rada.

Šelbaj ima 20 godina, na ATP listi zauzima 233. mesto, a najbolji rejting mu je bio na 181. Verdasko je teniski ambasador Katara, mnogo vremena provodi u Dohi, gde i Šelbaj trenira. Poznato je da se sve više ulaže u razvoj arapskog tenisa, a Šelbaj je trenutno možda i najveći potencijal sa tog podneblja.

Njih dvojica se trenutno nalaze u Madridu, gde če Šelbaj igrati čelednžer. Zbog renkinga je morao kroz kvalifikacije do glavnog žreba. Uspeo je da prođe, a u prvom kolu ga čeka iskusni Španac Albert Ramos Vinjolas.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fernando Verdasko, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.