25/07/18 - 13:13h

“Veliki faktor Rodžerovog poraza bio je Teren 1”

 


Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander smatra da jedan od glavnih razloga poraza Rodžera Federera na Vimbldonu leži u tom što je Švajcarac igrao na Terenu 1, umesto na Centralom terenu.


zimbio.com

Rodžer je u trećem Grend Slemu sezone poražen od Kevina Andersona iz Južnoafričke republike. On je imao prednost od 2:0 u setovima, ali je Kevin preokrenuo rezultat i dobio naredna tri seta.

– Mislim da je to što se igralo na Terenu 1 bio veliki faktor – trava je tamo zelenija jer se na Centralnom uvek više igra. Takođe, Anderson je ove godine već nekoliko puta igrao tu, dok se Federer tu nije našao tri godine. Na Terenu 1 je vetrovito, dok na Centralnom nije zbog krova, čak i kada je on otvoren. Nisu to izgovori, ali jesu razlozi zašto je Federer ponekad malo kasnio. – rekao je sedmostruki Grend Slem šampion

Vilander je pohvalio Andersonovu igru protiv Švajcarca:

– Mislim da je retko videti da neko izađe sa tako jasnim i odlučnim planom na teren. Napadao je čim bi video loptu, i to uglavnom na Federerov forhend. Jeste Federer bio pomalo pasivan, ali Anderson je igrao fantastično i nije se mnogo toga moglo uraditi.

Federer je, pak, rekao da njegov poraz nije imao nikakve veze sa terenom na kome je igrao, već da je ključno bilo to što je u meču propustio šanse koje je imao da ostvari pobedu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari