15/12/19 - 14:52h

“Velika trojka je u opasnosti više nego ikada, mlada generacija je sve bliža”

 

Trener Rodžera Federera, Ivan Ljubičić, rekao je da će naredna teniska godina biti veoma zanimljiva.


zimbio.com

On smatra da je nova generacija igrača sve bliža tome da se vrha skine “Veliku trojku”:

– Mislim da je nadolazeća generacija igrača bliža nego ikad vrhu svetskog tenisa. Tim i Cicipas su bili na neverovatnom nivou u Londonu, ali takvu igru moraju da potvrde i na ostalim velikim turnirima. Ono što su obojica postigli na završnom Mastersu bilo je sjajno, pobedili su najboljeg igrače, ali videćemo za šta su sposobni u 2020. godini. Mislim da je hegemonija ’Velike trojke’ više nego ikad u opasnosti. Biće ovo vrlo zanimljiva godina.

On je rekao da su Federer, Đoković i Nadal verovatno najbolji teniseri u istoriji:

– Uprkos godinama, njih trojica opstaju u vrhu ATP liste. Najbolji su igrački na svetu, verovatno i u istoriji. Teško je zamisliti da iko može da igra bolje od njih tokom cele godine. Doći će vreme kada će ih neko ’skinuti’ sa vrha. Nakon toliko godina u vrhu i borbe za trofeje, biće nam teško da se naviknemo.

Dodaje da ne zna kada će se Federer penzionisati:

– Ne znam koliko će još Federer igrati. To je pitanje koje bi trebalo njemu da se postavi. Srećan sam što svake nedelje imam priliku da sarađujem sa njim, vidim da je motivisan. On i dalje voli sport, mislim da je tenis deo njegovog života. Kada prestane da ima takav osećaj, možda će i doneti odluku da završi karijeru.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.