05/03/21 - 20:20h

Važan deo postave, Krajinović Filip!

 

Dok odbrojavamo dane jer znamo šta naš čeka, prava je prilika za još jednu pohvalu i naklon.


Filip Krajinović

Više puta proglašen za jednog od najtalentovanijih tenisera u svom uzrastu, rođen 1992. godine Filip Krajinović je u teniske vode ušao kada je imao samo 5 godina. Napredovao je brzo a sa 15 godina se preselio u Ameriku da ide na akademiju Nika Bolitijerija, kroz koju su prošli legendarni teniseri poput Andre Agasija i Pita Samprasa. Bolitijeri je bio oduševljen njim. U juniorskoj konkurenciji Krajinović je dva puta igrao polufinala Grend Slem turnira, a kao 15-ogodišnjak je počeo da igra na profesionalnim turnirima. Bio je najbolje plasirani igrač na ATP rang list kod igrača koji nemaju još 18 godina. Ostvario je 25 ATP čelendžer i ITF fjučers finala, gde je trijumfovao 12 puta, uz 13 poraza.

Svoj prvi ATP turnir odigrao je u Beogradu, gde je ispao u prvom kolu, da bi samo godinu dana nakon toga na istom turniru postigao odličan rezultat. U četvrtfinalu, sastao se sa braniocem titule. To je bio Novak Đoković. Filip je dobio taj meč. Poveo je sa 1:0, igrao je dobro, nakon čega mu je Novak predao meč zbog povrede. Jedan je od retkih koji je punih 10 godina imao pozitivan skor protiv našeg najboljeg tenisera. Prošle godine ga je pobedio na egzibiciji, Adria Turu, nakon čega su odigrali dva veoma tesna meča u kojima je na kraju pobedio Novak.

Filip je veoma talentovan momak i uspeo je da se nađe u 3 ATP finala. Dva iz serije ATP 250 i jedno veliko Masters finale u Parizu. Nažalost, on još uvek nema titulu. Najbolji plasman u karijeri mu je 26. mesto a trenutno se nalazi na 31. poziciji. Nastupao je za našu reprezentaciju i sigurni smo da je Srbija u dobrim rukama imajući njega u timu. U svojoj karijeri je pobeđivao velika imena poput Danila Medvedeva, Davida Gofana i trostrukog Grend Slem šampiona Stena Vavrinku.

Ove godine je odlično odigrao Australijan Open i treći je Srbin koji je uspeo da namuči opasnog Rusa. Posle 3 sata borbe izgubio je u petom setu i nestrpljivo čekamo da opet izađe na teren.

Međutim, tenis je takva igra, on je zamka za snove, ali mi ne sumnjamo da će u Filipovim rukama uskoro da sija neki trofej.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Filip Krajinović, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.