03/03/22 - 21:39h

Vajda o razlazu sa Đokovićem: Sve je kulminiralo u Njujorku

 

Marjan Vajda govorio je o prekidu saradanje sa Novakom Đokovićem.


Source: Getty Images Europe

Pre dva dana objavljeno je da Vajda više nije deo Novakovog tima, a on je otkrio da je do razlaza došlo još prošle godine posle Završnog turnira u Torinu.

– Zvanično smo se rastali posle turnira u Torinu, iako je sve bilo izvesno posle finala US opena u septembru. Novak nije osvojio 21. grend slem, pošto je izgubio od Danila Medvedeva. Njegov tim je trebalo da objavi tu informaciju, ja sam ostavio to njima. Decembar je bio haotičan, tada nije bilo pravo vreme da se objavi vest. – rekao je Marjan za Sport.sk i nastavio:

– Kada sam razgovarao sa vama tokom Australijan opena, nisam želeo da govorim o tome, pošto je bio deportovan. Ne bi bilo pošteno poslati takvu poruku tada. Ipak, njegov agent je mogao da objavi informaciju pre ili tokom turnira u Dubaiju. Onda je javnost saznala za to, pa smo Novak i ja morali brzo da objavimo saopštenje iz novembra.

On je otkrio i razlog za takvu odluku.

– Odlučili smo nekoliko meseci posle Igara u Tokiju. Posle osvojena tri grend slema, nije sve išlo tako glatko od kraja jula, a onda je sve kulminiralo u Njujorku, gde je stao na korak do velike slave. On je ostao bez snage u finalu, jer se previše dao na Olimpijskim igrala. Ja nisam bio za to da ide u Tokio. Razumeo sam koji je njegov cilj, želeo je da osvoji zlato za Srbiju, ali nije uspeo, a posledice su se osetile u Njujorku. Zbog toga što nije vakcinisan, ove sezone učestvovaće na ograničenom broju turnira, a već ima jak tim sa Goranom Ivaniševićem. Pošto smo sagledali sve aspekte, dogovorili smo se da završimo profesionalnu saradnju.

Istakao je da će ostati Novakov najveći navijač.

– Pamtiću sve. Možda je najvažniji datum bio 3. jul 2011. i finale Vimbldona. Novak je pobedio aktuelnog šampiona Rafaela Nadala, osvojio je prvi put čuveni Vimbldon i postao je prvi teniser sveta. Prvi put u trenerskoj karijeri, radio sam sa najboljim teniserom sveta. Uvek sam verovao Novaku, ali to nije lak put. Nadam se da sam malo i ja tu pomogao, da ima malo moje zasluge. To je satisfakcija za veliku žrtvu. Kao što sam napisao, ostaću njegov najveći navijač. – zaključio je Vajda.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Srbija-Paragvaj, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.