05/05/22 - 09:43h

Vajda: Novak nije bio najbolji kad smo počeli, ali je radom sve postigao

 

Marjan Vajda novi je trener sunarodnika Aleksa Molčana.


Source: Getty Images Europe

Vajda je krajem prošle godine završio saradnju sa Đokovićem, a na pitanje slovačkih medija da prokomentariše to što su pojedini srpski novinari napisali da je postao trener “novog Đokovića”, on je odgovorio:

– Lepo je to od srpskih medija. Imam odličnu saradnju sa njim a, i dopada mi se njihov pristup. Znam da sam stekao njihovu naklonost, popularisali su me i pre nego ovde u Slovačkoj, zahvalan sam im što su oduvek verovali u moj rad.

Molčan je trenutno 47. teniser sveta i još uvek nema osvojene ATP titule.

– Aleks ima želju i ambiciju da bude najbolji. On i Novak su imali sličnu stvar, isto tako je važno da može da postane veliki igrač. Imao sam oduvek sreće da su oko mene bili ambiciozni igrači, oni koji su vredni, željni da stignu najdalje što mogu. Bez obzira da li je to Novak Đoković ili Dominik Hrbati. Oni su bili ‘zmajevi’. Ne mogu da predvidim gde će ko stići, ali verujem da ću pomoći Aleksu i njegovom timu da napreduje. Videćemo. Đoković nije bio najbolji kad smo počeli. Uz iskren i predan rad, sve je postigao.

Marja je rekao da će mu ova saradnja omogućiti da više vremena provodi sa porodicom.

– Ne znam koliko mi je mentalne snage ostalo posle Novaka, ali pokušaću. Biću ipak u stanju da savetujem Aleksa o različitim taktikama raznih protivnika. Poznajem mnogo igrača. Sada ću moći da idem kući posle turnira. Biti sa Novakom je bilo izazovno, u početku smo stalno bili zajedno, trenirali van Slovačke. Ovo će me smiriti, imaću vremena za porodicu.

On je otkrio da je predložio Novakovom treneru Goran Ivaniševiću zajednički trening u Parizu.

– Već sam rekao Ivaniševiću da zajedno treniramo u Parizu. Da se spremamo. Ipak, ne znam hoće li se to ostvariti. Dešnjaci imaju problem da igraju protiv levorukih, vole dešnjake. Ako Novak na Rolan Garosu bude trenirao sa levorukim Nadalom, onda i Molčan ima šanse. U svakom slučaju, pokušaćemo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.