24/05/16 - 13:43h

Marej slavio u dvodnevnom trileru sa Štepanekom!

 


U meču koji je počeo juče a završio se danas, Endi Marej je uspeo da se vrati posle 0:2 u setovima i slavi protiv 37-godišnjeg Radeka Štepaneka sa 3:6, 3.6, 6:0, 6:3, 7:5.

Endi

Endi


Oba seta, 37-godišnji Čeh dobio je sa 6:3. Marej je napravio ogroman broj grešaka, dok je Štepanek prikazao fantastičan tenis, karakteristično efektnu igru na mreži i taktiku kojim je potpuno nadmudrio protivnika.

Ipak, treći set je Marej dobio ekspresno sa 6:0 – protivniku je prepustio svega četiri poena, a potom nastavio niz do devet gemova za redom, za vođstvo od 3:0 u četvrtom setu. Odigrana su još tri gema dok sudija nije prekinuo igru i odložio nastavak za sutra, u trenutku kada je Britanac poveo sa 4:2.

Nastavak meča usledio je danas. Marej je sačuvao prednost u četvrtom setu i dobio ga sa 6:3, pa su mnogi očekivali da i odlučujuči deo igre pripadne favoritu bez mnogo drame. Međutim, češki veteran je bio odličan, perfektnom igrom na mreži čuvao svoj servis i poveo sa 5:4.

Endi tada nije imao pravo na grešku – dobro je odservirao posle 30:30 i izjednačio na 5:5, da bi potom načinio odlučujući brejk na putu ka drugom kolu. Iskoristio je drugu meč loptu i burno proslavio pobedu kojom je zakazao okršaj drugog kola protiv kvalifikanta Burža.

Kolika bi senzacija bila pobeda Štepaneka, dovoljno govori podatak da on ove sezone ni na jednom turniru nije stigao dalje od osmine finala.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rolan Garos, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.