23/09/22 - 20:11h

Uživaj maestro

 

Na kraju uvek vreme pobedi.


Većina tenisera mašta o velikim trofejima, uspehu, prvom mestu, dobrim rezultatima, ali u momentu realnosti snovi mnogo brže blede nego što se pretvore u javu. Međutim, čovek o kojem ćemo danas ispričati priču ni u snovima nije zamislio ono što je postigao i ono što je postao.

Iz zemlje gde ljudi pojedu više čokolade nego bilo koja druga nacija na svetu, iz grada gde ni leti nije visoka temperatura, 1998. godine profesionalnu tenisku karijeru započeo je čovek čije će ime da se pamti. Švajcarac, Rodžer Federer.

Ako sagledamo najvažniju stranu, stranu tenisa, spada u igrače koji zaslužuju najveće poštovanje. Nakon Pita Samprasa uspeo je da zabeleži neverovatne rekorde za koje su dugo svi mislili da ih niko nikada oboriti neće. Talentovan, vešt, graciozan. Sa kakvom je lakoćom samo igrao. Mnogo je istorije i mnogo rezultata u proteklih 24 godine njegove karijere. Ne moramo da ga volimo, ne mora da nam se sviđa, a mučio nas je i u raznim mečevima protiv našeg najboljeg tenisera. I sve ćemo to da ostavimo po strani, jer jedan od velika tri odlazi u penziju. Rodžer Federer je u karijeri odigrao 1526 mečeva, a pobedio u 1251-om. Bio je broj 1 svetske ATP rang liste 310 nedelja što je drugi najuspešniji rezultat svih vremena. Osvojio je 20 Grend Slem titula, 28 masters titula, a ukupno ima 103 titule u karijeri.

    DA LI STE ZNALI?

  • Rodžer Federer nikada nije predao nijedan meč u karijeri.

Ovo su nerealne cifre. Ovo je neverovatan uspeh. I svemu tome, nažalost, jednom mora doći kraj. Rivalstvo koje su nekada činila 3 čoveka, sada postaje rivalstvo dva. Rodžer je sa Nadalom odigrao 40 mečeva, u kojima je izgubio 24 puta, dok je sa Novakom odigrao 50 mečeva u kojima je poražen 27 puta. Kakvi su to mečevi bili. Svaki je bio napet, svaki u nekoj završnici turnira i svaki je bio spektakularan.
Kao ljubitelji tenisa, same igre, možemo da Rodžeru iskažemo poštovanje, da je ostavio veliki uticaj i veliki trag na ovaj sport. Karijera mu je bila na zavidnom nivou i jako malo mu je falilo da postane najveći od svih.

Ipak, vreme je odlučilo. Jer vreme uvek pobedi. Rodžer Federer u 41. godini odlazi u penziju. Uživaj maestro.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   ATP, Rodžer Federer, Vesti


Komentari: 1

 
Nmk August 5, 2023 Odgovori

on jeste najveci od svih

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.