05/09/14 - 16:10h

USO: Udariće samuraj na kralja! (video)

 

Većina je navijala za njega kada se u četvrtfinalnom meču ovogodišnjeg US Opena sastao sa Stanislasom Vavrinkom, svi su mu pružili podršku kada je kobne 2011. godine preživljavao teškoće zbog katastrofe u Japanu, a to je osetio i na Serbian Openu iste godine. Međutim, samo je Srbin, Novak Đoković, razlog zbog čega niko u našoj zemlji ne želi da Japanac Kei Nišikori osvoji svoj prvi Grend slem i pokaže svetu da iz Japana ne stižu samo super roboti, već i sjajni teniseri i ljudi.

Kei Nisikori

Kei Nisikori

Sve je počelo 2008. godine, kada je, tada osamnaestogodišnjak iz Japana uspeo da se probije među 100 najboljih na svetu i osvoji svoj prvi ATP trofej. Odmah se od njega dosta očekivalo, ali su svi gledali to sa rezervom. Odakle teniseri u Japanu? Nije to za njih! On je mirno radio i slušao savete Nika Bolitijerija kod koga je prešao sa 14 godina iz Japana kako bi trenirao u čuvenoj akademiji. A poznato je da tamo ne trenira svako.

Još jedna bitna stvar vezana je za tragičnu 2011. godinu kada je maja te godine Japan pogodio jak zemljotres, svet je bio u panici, u Japanu se stradalo, stizala je podrška sa svih strana, a Kei je došao u Srbiju i nastupao na Serbia Openu. Novak Đoković je naravno pružio podršku narodu Japana, bio uz Nišikorija, a to pokazuje i sledeća fotografija.

Podrska Japanu - Novak

Podršku je dobio i na samom turniru, gde je ne Centralom terenu stajao transparent “Support to Japan” između zastava Srbije i Japana.

Support to Japan

Nastavio je Kei sa svojim usponom, išao je polako, ali očigledno da svoj zenit karijere proživljava u ovoj sezoni. Po prvi put je ušao u Top 10 tenisera, bio je 9. teniser sveta u maju ove godine i naravno prvi je Japanac u društvu najboljih, a trenutno je 11. teniser sveta. Na ovogodišnjem US Openu igra sjajno, došao je do polufinala, ali je za nas u Srbiji, u “pogrešnom” delu žreba. Japanac će se boriti za prvo Grend Slem finale sa našim Novakom Đokovićem.

Kei Nišikori je od sada bio sjajan, a posldenja dva meča igrala su se u pet setova. Kei je prvo uspeo da eliminiše petog nosioca Miloša Raonia rezultatom 3:2, po setovima 4-6, 7-6 (7-4), 6-7 (6-8) 7-5, 6-4, dok je u još jednom dugom meču, u polufinalu eliminisao trećeg favorita Stanislasa Varvrinku – 3:6, 7:5, 7:6 (9-7), 6:7 (5-7), 6:4.

Novak i Kei do sada su se sastali dva puta, a skor je 1:1. Prvi meč su odigrali 2010. godine na Roland Garosu, kada je Nole slavio sa 3:0, dok je u Bazelu 2011. Kei bio bolji rezultatom 2:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Kei Nisikori, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.