27/08/14 - 22:05h

USO: Lajović poražen posle tročasovne borbe

 

Srpski tensier Dušan Lajović poražen je u prvom kolu US Opena. Bolji od našeg tenisera bio je Poljak Jirži Janovič rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 7:5, 5:7, 7:5 nakon tri sata i 2 minuta igre. Poljak će se u narednom kolu sastati sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

D. Lajović3575
J. Janovič6757
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Lajović napravio brejk za prednost od 2:1. Međutim, već u sledećem gemu Poljak je izjednačio, a potom osvojio još tri gema u nizu, od toga jedan brejkom i stigao do velikih 5:2. U nastavku seta brejkova nije bilo, a Jirži Janovič je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:3.

Drugi set počeo je brejkom Janoviča, ali je u daljem toku seta, tačnije u šestom gemu, Lajović uspeo da iskoristi drugu brejk loptu na meču i izjednačio rezultat na 3:3. U nastavku Srbin nije mogao da oduzme još koji servis rivalu, a kada se očekivao taj-brejk, Poljak je u jedanaestom gemu oduzeo servis Dušanu, a potom ju je i materijalizovao za velikih 2:0 u setovima i 7:5 u drugom.

Treći set krenuo je dobrim servisima, a onda je Srbin u šestom gemu napravio brejk i stigao do prednosti od 4:2. Međutim, kada je Duci servirao za osvajanje trećeg seta Jirži Janovič je uspeo da napravi brejk, smanji na 4:5, a potom sjajnim servisima dođe do 5:5. Ali ovo nije sve od trećeg perioda. Taj-brejk je bio sve izvesniji, ali je sada, kao Poljak u drugom setu, Dušan Lajović pred kraj seta napravio brejk i u dvanaestom gemu postavio konačnih 7:5, za smanjenje prednosti Janoviča na 2:1.

Četvrti set i dalje je oslikao sjajnu koncentraciju obojice teniser i sjajne servis gemove sve do pred sam kraj seta. Opet se pomislilo da će “trinaesti gem” doneti rešenje, ali je Jirži Janovič, kao u trećem setu Lajović, u dvanaestom gemu napravio brejk i postavio konačnih 7:5, za krajnji rezultat od 3:1 za tenisera iz Poljske.

Jirži Janovič će se u narednom kolu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država sastati sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.