04/10/13 - 14:11h

Rodik: ,,Ušao sam u fizički sukob sa teniserom čije ime se rimuje sa Šmovak Šmoković”

 

Američki teniser, Endi Rodik, priznao je u jednoj TV emisiji da se svojevremeno umalo sukobio sa Novakom Đokovićem u svalčionici ali i da na kraju nije došlo do fizičkog obračuna iz nekoliko razloga.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Endi Rodik je rekao da se sukob desio u svlačionici na US Openu, a pretpostavlja se da je to bilo 2008. godine. Endi je, pre tog duela sa Novakom, komentarisao povredu srpskog igrača, koji je u to vreme imao reputaciju tenisera koji prečesto predaje mečeve. Osim Amerikanca, kritikovalisu ga Tomi Robredo i još neki, a Novakove predaje često su bile tema rasprave. Amerikanac se tada, u, on kaže šaljivom tonu, zapitao da li njegov protivnik možda ima povredu leđa, kuka, grč, ptičiji grip ili SARS. Nakon što je pobedio Endija u četvrtfinalu, Đoković je u intervjuu posle meča uzvratio na prozivke pred domaćim navijačima, a tokom te izjave, navijači su ga propisno izviždali.

Amerikanac je kasnije objasnio situaciju rekavši da je došlo do nesporazuma, ali je u intervjuu „Fox Sportsu“ otkrio šta se zapravo desilo.

“Ušao sam u fizički sukob u svlačionici posle meča sa teniserom čije ime neću otkriti, mogu samo reći da se rimuje sa Šmovak Šmoković, i to se desilo jednom na US Openu. Pre meča sam pričao svašta, ‘treš-tok’, a on je izašao na teren i razbio me. Posle meča je i on ‘zacvrkutao’, rekao je nešto na moj račun, pa je ušao u svlačionicu. Tada sam krenuo prema njemu, saterao ga uz ormar, ali sam tada primetio da je njegov trener za nijansu krupniji od Donovana (MekNeb, kvoterbek u NFL ligi koji je bio u istoj emisiji sa Rodikom), i onda sam se smirio. Moj trener je bio visok oko 170 centimetara, imao je 59 kila i bio je veoma sitan. Ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane“, rekao je Endi Rodik.

Međutim, bivši američki teniser je nakon ovoga napisao da je zažalio zbog poteza napravljenog 2008. godine i dodao da je u dobrim odnosima sa najboljim svetskim teniserom.

“Nema svađe između nas dvojice… To su normalne stvari kad prorade emocije kod sportista, stvari zbog kojih odmah zažalite. Novak Đoković i ja smo u dobrim odnosima već neko vreme”, napisao je Rodik na svom Tviter profilu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Endi Rodik, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari: 1

 
SNEZANA October 5, 2013 Odgovori

ha ha vuna kico , gdeces muvo na velebit

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.