16/11/14 - 15:13h

USA Today: Ovo je era Novaka Đokovića (video)

 

Srpski teniser Novak Đoković dominira tenisom u poslednje četiri godine, zaključak je teniskog kolumniste “USA Today” Daglasa Robinsona. Od neverovatne 2011. godine, Novak je tri puta godinu završavao na prvom mestu, osvojio je šest Gren slemova, 29 titula i imao je 88,8% pobeda (279-35).

Britain Tennis ATP Finals

Kada pogledate statistiku u poslednje četiri godine on je najdominantniji igrač. I ne deluje da će se ta dominacija skoro završiti“, utisak je Tima Henmana, nekadašnjeg britanskog tenisera.

Đoković se u nedelju sastaje sa Rodžerom Federerom u finalu završnog Mastersa u Londonu u pokušaju da osvoji treću uzastopnu titulu i produži niz pobeda u dvoranskim uslovima. Trenutno se nalazi na koti 31.

Legenda svetskog tenisa Džon Mekinro nikada nije krio da je Đokovićev navijač, a uspon srpskog tenisera uporedio je sa svojom karijerom.

Podseća me na mene, kada sam pokušao da se probijem pored Konorsa i Borga. To su bili moji Nadal i Federer. Bio sam ponosan što sam uspeo da se probijem, a očigledno je da je i on uspeo“.

Mekinro ipak smatra da Novak još nije došao do nivoa Federera, Nadala, Samprasa i Roda Lejvera, za koje misli da su najbolji teniseri u istoriji.

Još uvek nije. Mislim da je bez dileme u Top 10 svih vremena. Ali, on se na toj lestvici penje svakog minuta. Još uvek, kada se gleda ukupna karijera, nije na tom nivou. Ali, ne treba zaboraviti i da je on osvojio samo sedam Gren slemova upravo zbog Nadala i Federera“.

Odličan komentar na ovu temu dao je Kei Nišikori po završetku polufinala u Londonu, na pitanje da li je Novak bolji od Federera i Nadala.

Kada on igra najbolje što može, mislim da niko ne može da ga zaustavi“, istakao je japanski teniser.

Rezultati Đokovića, Federera i Nadala od 2011. godine:

Đoković: 6 Gren slemova, 29 titula, 88,8% pobeda (279-35)
Nadal: 5 Gren slemova, 21 titula, 85,7% pobeda (234-39)
Federer: 1 Gren slem, 16 titula, 82,8% pobeda (251-52)

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Džon Mekinro, Intervju, Novak Djoković, Pit Sampras, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.