19/07/19 - 09:57h

US Open: Rekordne nagrade u istoriji Grend slem turnira

 


Organizatori US Opena objavili su da nagradni fond turnira ove godine iznosi 57 miliona dolara.


Bogato će biti ove godine u Njujorku! Organizatori su saopštili da su ove godine povećali nagradni fond turnira za osam odsto, a kvalifikacija za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Raspodelom je previđeno da pobednicima dubla pripadnu čekovi sa 740.000 dolara.
Osvajačima poslednjeg Grend slem turnira sezone u obe konkurencije singla slede nagrade od po 3.850.000 dolara.
To znači da će ove godine biti uručene najveće novčane nagrade šampionima, ne samo US Opena, nego jednog Grend slem turnira uopšte.

Razloga za radost imaće i oni koji u Njurojku završe nastup u ranijim fazama takmičenja.

Učesnici koji zabeleže poraz već u prvom kolu inkasiraće 58.000 dolara, dok će oni koji se zadrže do drugog kola dobiti po 100.000 dolara. Poređenja radi, taj iznos od 100.000 dolara je 1968. godine bio ukupan nagradni fond poslednjeg Grend slem turnira sezone.

US Open je pored povećanja fonda, obezbedio sredstava i za ATP i WTA. Za programe unutar muške i ženske teniske asocijacije sveta, US Open će uplatiti po 500.000 dolara.

US Open se igra od 26. avgusta do 8. septembra. Titulu u muškom singlu brani Novak Đoković, a ove godineSrbija će u muškom singlu imati šest predstavnika. U ženskom singlu takmičenja titulu brani Naomi Osaka, a juče je obljavljena lista učesnika i u ovom delu.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Grend Slem, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.