21/08/14 - 11:06h

US Open (kvalifikacije): Kraj za Doloncovu već na startu!

 

Srpska teniserka Vesna Dolonc završila je učešće u kvalifikacijama za US Open u prvom kolu, porazom od Holanđanke Mihaele Krajiček. Krajičekova je do pobede nad Vesnom došla sa 6:1, 6:4, posle jednog sata i jednog minuta igre.

V. Dolonc14
M. Krajiček66

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Vesna je vrlo loše startovala, dva puta pretrpela brejk, pa je rezultat vrlo brzo bio 5:0 u korist holandske teniserke. Vesna je do kraja seta uspela da osvoji počasni gem, ali više od toga nije mogla, pa je Krajičekova slavila sa 6:1.

Kao i u prvom setu, tako je i u drugom delu igre početak bio koban za Doloncovu. Srpska teniserka je izgubila svoj servis, u nastavku je pokušavala da povrati rezultatsku ravnotežu, ali nije uspela, pa je Holanđanka dobila i drugi set sa 6:4.

Posle eliminacije Doloncove, takmičenje u kvalifikacijama za poslednji Gren slem sezone, koji počinje u ponedeljak, nastaviće Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić.

Jakšićeva je još u utorak obezbedila mesto u drugom kolu, u kojem je čeka susret sa Kineskinjom Sasai Ženg, dok je Krunićeva u sredu pobedila Hrvaticu Petru Martić i za prolazak u treću rundu igraće sa Denisom Alertovom iz Češke.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Kvalifikacije, Prvo kolo, Rang Lista, Teniserke, US Open, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.