03/09/15 - 09:37h

US Open (dubl): Janko završio takmičenje u Njujorku

 


Srpski teniser Janko Tipsarević i Moldavac Radu Albot poraženi su u prvom kolu dubla na ovogodišnjem US Openu! Bolji od srpsko-moldavske kombinacije bili su Belorus Aleksandar Buri i Uzbekistanac Denis Istomin sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 nakon jednog sata i 35 minuta igre.

J. Tipsarević/R. Albot363
A. Buri/D. Istomin636
Janko Tipsarević

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević je prvo eliminisan u singl konkurenciji od Španca Giljerma Garsije-Lopesa sa 3:2, da bi noćas završio takmičenje i u dubl konkurenciji. Srbin i dalje nije u najboljoj formi, ali se nadamo da će pre svega do kraja sezone ostati zdrav, a onda i spreman ući u narednu godinu.

Dubl meč počeo je sigurnim servisima, a ključni trenutak prvog seta bio je šesto gem kada su Buri i Istomin napravili brejk, došli do 4:2, a potom sigurnom igrom priveli ovaj deo igre kraju, osvojivši ga sa 6:3.

U drugom setu Janko i Radu su zaigrali agresivnije, došli do brejk prilika u šestom gemu, ali ih tada nisu iskoristili. U nastavku seta Tipsarević i Albot su došli do brejka, do prednosti od 5:3, a potom su je i materijalizovali za konačnih 6:3.

Odlučujući period bio je identičan prvom delu igre. Belorus i Ubekistanac su oduzeli servis srpsko-moldavskom paru u šestom gemu, a onda u nastavku samo potvrdili stečeno i sa novih 6:3 postavili konačnih 2:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dubl igrač, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.