30/08/12 - 18:34h

US Open: Bojana pala u dva taj brejka

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo US Opena, pošto je u drugom kolu od nje bila bolja Slovakinja Dominika Cibulkova u dva taj brejka, 7:6(3), 7:6(3).

B. Jovanovski66
D. Cibulkova77
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana je pružila dobar otpor favorizovanoj Slovakinji, u oba seta je uspevala da nadoknadi brejk zaostatka, ali je Cibulkova bila pribranija u oba taj brejka i zasluženo se plasirala u treću rundu.

Bojana je sjajno počela meč – brejkom, međutim Slovakinja je domah vratila te se otišlo u egal. Mešutim Cibulkova je zaigrala bolje i otišla na velikih 5:2. Bojana se opet probudila kada je protivnica stekla veliku prednost. Ovoga puta uspela je potpuno da se vrati u igru i da izbori taj brejk. Držala se do rezultata 3:3, ali onda je Cibulkova osvojila četiri poena u nizu i povela sa 1-0 u setovima – 7:6.

Dominika Cibulkova je prva napravila brejk u drugom setu, Jovanovska je odmah uzvratila istom merom, ali videli smo i treći brejk u nizu, pa je 13. nositeljka povela sa 4:2. Bojana se opet vratila u meč. Pri rezultatu 5:3 za Slovakinju Bojana dolazi do 5:5 i približava se novom taj brejku. Ubrzo se ušlo u novi taj brejk, ali je i sada Slovakinja bila koncentrisanija – Jovanovska se držala sve do 2:2, onda je Cibulkova osvojila četiri poena u nizu i zatim okončala meč dug skoro dva sata.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Drugo Kolo, Grend Slem, Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari: 1

 
ana August 30, 2012 Odgovori

Šteta, ali i veliki uspeh za Bojanu. Rezultat govori o njenoj sjajnoj igri. Zatajila je sportska sreća, a ne Bojana.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.