25/03/14 - 11:10h

Upoznajte zakrivljeni reket

 

Ukoliko su vam dosadili klasični teniski reketi, možda je vreme da probate nešto novo. Radi se o reketu, koji u principu ima iste elemente kao klasičan reket, ali u nešto drugačijoj formi. Naime, radi se o zakrivljenom reketu, koji je sem za privlačenje pažnje predviđen i za davanje jačeg spina svakom udarcu. Dakle, ukoliko želite da probate nešto sasvim novo i originalno, onda razmislite o reketu marke Curvstar.

Curvstar 1

Curvstar reket donekle podseća na eksperiment pod nazivom Snauwaert Ergonom iz 80-tih godina. I dok oba reketa imaju slične glave, dotle Curvstar ima iskrivljenu dršku. Ovaj neobični reket dizajnirali su bivši nemački teniser Tomas Emrih i njegova ćerka Manuela. Glavni cilj dizajniranja ovog reketa je da se smanji broj sve učestalijih povreda u predelu ruke, jer Curvstar pruža bolji položaj zglobu i laktu tokom izvođenja udarca. Glava reketa ima za cilj da poveća površinu idealnog mesta za kontakt sa lopticom i pospeši stvaranje spina.

Curvstar 3

Curvstar 2

Curvstar 4

Ovaj neobični reket je dugačak nešto preko 68 cm i ima površinu glave od 271 cm2 i težak je svega 275g. Bez obzira na neobičan izgled, Svetska teniska federacija je odobrila ovaj reket. Ipak, Curvstar-u će do ulaska u masovnu proizvodnju trebati dosta finansijskih sredstava, pa ko želi može podržati ovaj projekat na popularnom sajtu kickstarter.com.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.