28/10/15 - 11:58h

Ukrajinac predao, Lajović u drugom kolu Bazela

 

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo ATP turnira iz Serije 500 u Bazelu! Našem igraču je Aleksandr Dolgopolov iz Ukrajine predao meč pri rezultatu 6:4, 2:0, nakon 43 minuta igre. U drugoj rundi Srbin će igrati sa boljim iz duela Sten Vavrinka – Ivo Karlović.

D. Lajović62
A. Dolgopolov40predaja
Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Dušan Lajović je kroz kvalifikacije, u kojima je bio postavljen za osmog favorita, došao do glavneg žreba. Srbin je u prvom kolu eliminisao Francuza Matjea, a potom je bio bolji Bemelmansa, te se tako domogao susureta sa Dolgopolovim u prvom kolu.

Susret je počeo sigurnim servisima, a onda je prvi zapretio Ukrajinac, uspeo je da u petom gemu oduzme servis našem igraču, a potom i da potvrdi stečeni za velikih 4:2. Međutim, u nastavku seta Srbin je zaigrao mnogo bolje, nije dozvolio rivalu da osvoji ni jedan gem, a on je prvo vratio izgubljeno i poravnao rezultat na 4:4. U naredna dva servis gema Dušan Lajović nastavlja dobro da servira, a potom u desetom koristi treću brejk i set loptu, te postavlja konačnih 6:4 u prvom delu igre.

Drugi set odlično počinje naš teniser, dobro servira, a onda i pravi brejk, koristeću prvu priliku za isti, međutim, tada Aleksandr Dolgopolov predaje meč, te Dušan odlazi u drugo kolo nakon nepopularnog trijumfa.

U drugom kolu Dušan Lajović će igrati sa boljim iz duela Sten Vavrinka – Ivo Karlović.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Bazelu, Dušan Lajović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.