30/03/19 - 13:59h

“Ugledao sam se na Novaka”

 

Kanađanin Denis Šapovalov rekao je da se oduvek trudio da se ugleda na Novaka Đokovića.


zimbio.com

Devetnaestogodišnji Denis, koji je na Mastersu u Majamiju stigao do polufinala gde je poražen od Rodžera Federera, kazao je da je bio veliki navijač srpskog tenisera:

– Zaista sam se trudio da proučavam njegovu igru pre svega kada je reč o riternu i kratenju po terenu koje je odlično. Znate, kada odrastate, i ja sam oduvek bio i veliki Novakov navijač pre svega zbog toga što je njegova igra neverovatna, kretnja takođe, ali pre svega sam se ugledao na njega što je on oduvek bio taj “treći”, igrač u senci Rodžera i Rafe. Dokazao je svima da je u stanju da se probije i pored takva dva igrača, zaista sam se ugledao na njega.

On je rekao i da je za tenis dobro što se mladi igrači probijaju do vrha ovog sporta:

– Dolazi zaista mnogo talentovanih igrača. Tako je na ATP, imate legende poput Rodžera, Rafe, momaka koji su i delje u vrhu, ali i dosta onih koji dolaze sa talentom koji je pretnja po njihovu dominaciju. Imam utisak kao da svake nedelje neko od mladih načini proboj. To je zdravo za sport, lepo je videti nekoliko novih mladih zvezda. I publika voli da vidi nešto novo i drugačije od onih u top četiri.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Denis Šapovalov, Masters, Masters u Majamiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.