22/02/22 - 14:43h

“U Australiji nije sve bilo vezano za sport, uplela se i politika”

 

Nakon uspešnog starta na turniru u Dubaiju, Novak Đoković dotakao se situacije iz Australije.


Novak Djokovic

Na konferenciji za novinare, govoreći o slici koja se o njemu stvara u javnosti, Novak je rekao:

– Imam veliko iskustvo sa medijima, najviše zapravo sa sportskim medijima. Lako mi je da pričam sa vama, ali okolnosti u Australiji su eskalirale. Nije to bilo samo u vezi sa sportom. Bilo je i drugih sfera života, politika se uplela u ovaj slučaj. Naravno bilo mi je važno da budem spreman kada pričam sa medijima kako bih razumeo dinamiku onoga što pričam.

Na pitanje da li razume Danila Medvedeva koji je bio razočaran reakcijama publike u finalu Australijan opena koje su dovele do toga da prestane da sanja san o tenisu koji je imao kao dečak, on je odgovorio:

– Pričali smo i dopisivali smo se posle finala. Tužan sam bio jer se on tako osetio jer je dete u tebi razlog da počneš da se baviš tenisom. Većina igrača uzme reket još kad su bili mali i zaljube se u sport i imaju strast prema tenisu. Sanjaju najveće stvari koje ovaj sport može da ponudi. Teško je progutati poraz posle vođstva 2-0 i razumem kako se oseća. Imao sam mnogo mečeva u kojima je publika bila protiv mene, to je deo sporta. Ne možeš da očekuješ da uvek budu uz tebe. Želim mu sve najbolje, uskoro će biti prvi na svetu. Žao mi je bilo što je tako komentarisao ali razumem ga.

Đoković je u prvom kolu Dubaija savladao Lorenca Musetija, a rival u osmini finala biće mu Karen Hačanov.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP u Dubaiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.