24/02/14 - 18:00h

Tursunov: Dozvoliti savet sa tribine?

 

Dmitri Tursunov je dao jednu sugestiju sa kojom se mnogi slažu – dozvoliti savetovanje igrača od strane trenera tokom meča (on – court coaching). ATP je eksperimentalno pokušao sa ovim pravilo 1998. godine, ali se od njega brzo odustalo. WTA dozvoljava savetovanje sa tribina, pošto je 2009-e uvela to pravilo.

tursunov

Nisam baš siguran da bi uvođenje ove novine učinilo igru zanimljivijom za gledaoce, možda se njima to ne bi svidelo. Kada bi znao da će naići na odobravanje, definitivno bi se zalagao za to da se pokuša sa tom novinom. Ali, čini mi se da se u poslednje vreme uopšte i ne govori o tome, tj. da nije na dnevnom redu. Verovatno onda smatraju da nema potrebe za tim, ali neki igrači se ne bi složili sa tim.-rekao je Rus

Izgleda da “on – court couching” funkcioniše dosta dobro kod devojaka, ali postoji jedna začkoljica. Dogodi se da teniserka na turnir dođe bez trenera, zbog nedostatka sredstava ili pak nečeg drugog. U tom slučaju, njena protivnica je u prednosti jer joj trener skoro na dohvat ruke. To onda nije ravnopravna borba.– kaže Tursunov, i dodaje da je posao trenera da osposobi igrača da mu trener ne treba, ali da bi definitivno savet bio od pomoći kada se teniser uspaniči.

Dragi čitaoci, kakvo je vaše mišljenje, treba li uvesti ovo pravilo u muškom tenisu?

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, Vesti


Komentari: 1

 
ljilja February 25, 2014 Odgovori

Meni se čini da je to već uvedeno jer Toni Nadal bez ikakvih kosekvenci savetuje Rafu od kada ja gledam tenis

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.