02/03/15 - 16:05h

TSS: Nikakvih malverzacija nije bilo!

 

Povodom slučaja sa kartama i optužbi sa raznih strana, da je došlo do malverzacije kartama za meč prvog kola Dejvis kupa u kome se u Kraljevu sastaju Srbija i Hrvatska, oglasio se saopštenjem i Teniski savez Srbije.

Tenis

Tenis

Nakon što se podigla velika prašina oko prodaje karata za Dejvis kup meč koji se narednog vikenda igra u Kraljevu, oglasio se “prvi reket sveta” Novak Đoković, izjavom da nadležni moraju ispitati šta se dogodilo, pa su se karte na blagajnama prodavale svega 13-ak minuta. Nakon toga, danas je i policija reagovala, te je saslušan predsednik Teniskog saveza zapadne Srbije Predrag Petronijević. On je potvrdio da je dao izjavu u policiji, ali nije želeo da govori o optužbama, a najavio je da će sve biti pojašnjeno u saopštenju Teniskog saveza Srbije tokom dana.

Saopštenje Teniskog saveza Srbije prenosimo u celosti:

“Teniski Savez Srbije je zajedno sa opštinom Kraljevo pristupio organizaciji prvog kola Davis Cup meča našeg tima protiv Hrvatske. Želja je bila da naše proslavljene reprezentativce na čelu sa Novakom Đokovićem dovedemo u Kraljevo i promovišemo potpuno novu halu koju je napravila lokalna samouprava.
Zahvalni smo svim građanima i radnicima u institucijama opštine Kraljevo na pomoći koju smo dobili oko organizacije ovog velikog meča. Zbog tehničko-organizacionih i bezbednosnih razloga, kapacitet hale je manji nego što se prvobitno očekivalo, a ako uzmemo u obzir i obaveze u rapodeli karata koje postoje po Ugovoru prilikom ovakvog susreta prema ITF-u, ITF-ovim sponzorima, hrvatskoj reprezentaciji, sponzorima Teniskog Saveza, gradu Kraljevu koji je koordinator skupa, onda je jasno da je broj karata koji može biti pušten u prodaju znatno manji od interesovanja koje objektivno postoji.
Teniski Savez Srbije, zajedno sa Teniskim Savezom Zapadne Srbije, je učinio sve da se što više izađe u susret velikom interesovanju, pa je prodaja i distribucija karata odlukom U.O. poverena domaćinu, obzirom na činjenicu da će velika većina gledalaca biti baš iz Kraljeva i okoline.
Prošle nedelje stavljen je u prodaju jedan manji deo karata, a ove nedelje će biti pušteno još 450 karata (150 kompleta), kao što je i praksa kod velikih mečeva, da se deo karata pusti u nedelji kad se meč odigrava, ili na sam dan susreta.
Nikakvih malverzacija prema našim saznanjima nije bilo, a ovim putem pozivamo organe unutrašnjih poslova da još jednom izvrše proveru i otklone sumnju koja se pojavila. Očekujemo i njihovo saopštenje.
Potpuno smo uvereni da smo učinili sve da što više Kraljevčana vidi ovaj meč, na kraju, najveći broj karata je i završio kod lokalnih sponzora ili Skupštine opštine.
Zahvalni smo svima na podršci i strpljenju koje smo imali u protekla dva meseca kad smo počeli organizaciju ovog skupa.
Uvereni smo da će sa ovakvom energijom koja je tamo ispoljena, naši reprezentativci pobediti i otpočeti pohod ka još jednoj Davis Cup tituli, a mi, Teniski Savez Srbije, da će pružiti ponovo svoj maksimum, kao što je i do sada bio slučaj kada su ovakvi mečevi u pitanju.
Treba napomenuti da je TSS od strane ITF dva puta proglašavan za najboljeg organizatora Dejvis kup mečeva, pokušaćemo to da opravdamo i u Kraljevu.”

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa izmedju Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Srbija - Hrvatska, Teniseri, Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari: 1

 
karte March 2, 2015 Odgovori

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.