05/02/17 - 16:55h

TSS donirao sredstva niškom Crvenom krstu

 


Teniski savez donirao novac za ogrev za naugroženije invalide u selima niške opštine.Teniski savez Srbije donirao je 200.000 dinara Crvenom krstu u Nišu za kupovinu ogreva socijalno najugroženijim seoskim porodicama, mahom osobama sa invaliditetom koji žive u jako teškim uslovima. Zahvaljujući ovoj donaciji od 20 do 40 porodica neće morati da brine o zagrevanju domaćinstava tokom ove zimske sezone.

Znamo da ova pomoć nije dovoljna, ali je u skladu sa našim mogućnostima. Tenis je sport sa dugom tradicijom u Srbiji, ali je Crveni krst jedna od najstarijih institucija u našoj zemlji. Osnovan je 1876. godine, što Srbiju čini jednu od 15 zemalja osnivača ove humanitarne organizacije. Za nas je velika čast da pomognemo, jer su humanost, dobrovoljnost i podrška drugima u nevolji, osobine koje treba poštovati. Trudićemo se ponovo kada dolazimo u gradove Srbije da pružimo pomoć koliko god možemo rekao je Mirko Petrović, predsednik Teniskog saveza Srbije.

Na osnovu akcija koje smo radili, Teniski savez je prepoznao naš cilj i želeo da pomogne onoliko-koliko je u njihovoj moći, obratili su se Crvenom krstu i nadamo se da će ti korisnici dobiti osnovna sredstva u ovim prilikama, a to je ogrev. Ugroženih je dosta, ovom prilikom biće obuhvaćeno od 20 do 40 porodica kojima će biti pružena pomoć rekla je Sanja Stojanović, sekretar Crvenog krsta u Nišu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.