17/10/23 - 13:46h

TS Izraela traži kaznu za Žaber!

 

Jedna od najboljih teniserki sveta javno je komentarisala eskalaciju sukoba Izraela i Palestine.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Ons Žaber se nedavno oglasila na Instagramu u znak podrške narodu Palestine, zbog čega je Teniski Savez Izraela uputio žalbu na adresu WTA.

Tunišanka je stala u red sportista i javnih ličnosti koji zauzimaju stranu u tragičnom ratu. Poručila je da nasilje neće doneti mir, ali i da se ne može ćutati kada se ljudima oduzima zemlja.

-Ono što su Palestinci prošli u poslednjih 75 godina je neopisivo. Ono kroz šta prolaze nedužni civili je neopisivo; bez obzira koje su vere i koje im je poreklo. Nasilje nikad ne donosi mir, ne mogu da budem uz nasilje, ali ne mogu ni čutim kada se ljudima oduzima njihova zemlja. Razumevanja konteksta priče je vrlo važno, gledajuti šta se dešava danas i odlučiti da se ignoriše nedavna istorije je nedogovorno i to neće doneti mir. A mir je sve do čega nam je stalo. Mir je nešto što svakom treba i što svako zaslužuje. Prekinite nasilje i oslobodite Palestinu – napisala je Ons na Instagram storiju.

Ubrzo je stigla i reakcija TS Izraela, upućena krovnoj organizaciji ženskog tenisa.

-Teniserka podstiče i podržava ubilačku terorističku organizaciju. Srećni smo da je manjini u poređenju sa ostatkom u svetskom sportu. Otuda što je igračica pod okriljem WTA, oni su odgovorni za ovaj slučaj. Asocijacija i ITF sada čekaju da vide koje mere će biti preduzete protiv nje – stoji između ostalog u saopštenju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ons Žabor, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.