21/11/16 - 18:19h

TS Australije bojkotuje Kirjosa i Tomića!

 


Kontroverznim ponašanjem, Nik Kirjos i Bernard Tomić su izgubili poštovanje u matičnom teniskom savezu!


zimbio.com

zimbio.com


[ad name=”tenis-clanak”]

Naime, dva najuspešnija australijska tenisera nisu uzeta u obzir pri odabiru najboleg igrača godine u ovoj zemlji, iako beleže daleko najbolje rezultate, naročito Kirjos.

Oni su ove sezone imali i lični sukob, kada je Kirjos javno prozvao Tomića da glumi bolset kako ne bi igrao za Dejvis kup reprezentaciju. Ovakva doluka Teniskog saveza Australije navodi na zaključak da odnos sa ovom dvojicom nije izglađen.

Između ostalog, Kirjos i Tomić su čak odbili da nastupe na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru, gde je trebalo da predstavljaju svoju zemlju.

Opšte je poznato da je njihovo ponašanje često nedolično vrhunskom sportisti, kako na terenu tako i van njega. Što se tiče rezultata, Bernard Tomić nije imao nimalo prijatnu 2016. godinu, dok je 21-godišnji Nik Kirjos odigrao sezonu karijere i nagovestio velike domete u budućnosti, ali samo pod uslovom da reši probleme “u glavi”. On je osvojio čak tri ATP turnira u godini na izmaku (do tada nijedan).

Nominavani za nagradu “Džon Njukomb”, koja se dodeljuje najboljim australijskim teniserkama i teniserima su Darija Gavrilova, Džon Milman, Džon Pers, Samanta Stosur i Džordan Tomson.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bernard Tomić, Nik Kirjos, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]