27/07/14 - 13:13h

Troicki ove nedelje na čelindžeru u Italiji!

 

Viktor Troicki će posle odličnog nastupa u Gštadu, ove nedelje nastupati na čelindžeru u Italiji. Imajući u vidu trenutni plasman na listi, Viktor će morati da igra kvalifikacije.

article

Posle suspenzije, Troicki se vratio na teren sjajnim igrama na ATP turniru u Gštadu. Pokazao je da je već sad dostigao zavidan nivo forme, iako praktično godinu dana nije bio na terenu u takmičarskim mečevima.

Protiv Verdaska je pružio dobar otpor, ali nema za čim da žali. Četvrtfinale nije loš rezultat na startu, ali sada slede nova iskušenja.

Viktor neće tako lako dobiti vajld kard za ATP turnire, pa će biti prinuđen da igra i manje turnire. Prvi takav se igra sledeće nedelje, u Italiji. U pitanju je čelendžer u Kortini, za 42.500 dolara, i Viktor će krenuti iz kvalifikacija.

Viktoru je sada svakako važno da igra što više mečeva i da se u što kraćem mogućem roku vrati u takmičarsku formu, ali i da osvaja ATP bodove koji bi mu pomogli da napreduje na listi i ne zavisi od specijalnih pozivnica.

U prvom kolu kvalifikacija Troicki je savladao Italijana Bernjanina koji nema renking na ATP listi i koji je dobio vajld kard za kvalifikacije. U drugom kolu Viktor igra protiv zemljaka Nikole Čačića.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Rang Lista, Teniseri, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.