27/04/15 - 16:59h

Troicki poražen na startu turnira u Minhenu!

 

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Minhenu! Bolji od našeg tensiera bio je Viktor Estrelja Burgos iz Dominikanske republike rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:4, nakon jednog sata i 39 minuta tenisa. Estrelja će se u sledećem kolu sastati sa pobednikom meča Tipsarević – Tomić.

V. Troicki64
V. Estrelja Burgos76
Viktor Troicki

Viktor Troicki

Meč je bio izuzetno neizvestan, a rešili su ga jedan mini-brejk u trinaestom gemu prvog seta i jedan brejk u drugom periodu. Teniser iz Dominikanske republike je baš za toliko bio bolji i smireniji od Viktora i zasluženo ide dalje.

Susret je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a tako je bilo tokom čitavog prvog seta u kome su viđene dve brejk prilike za Troickog, ali ih naš teniser nije iskoristio. U taj-brejku se takođe igralo poen za poen, a odlučujući trenutak bio je osmi poen koji je pripao Viktoru Estrelja Borgesu za prednost od 5:3, koju je on sačuvao do kraja za 7:4, te konačnih 7:6 u prvom delu igre.

Drugi period bio je sličan sa prvim. Teniseri su dobro servirali, ali ni brejkova, ni prilka za iste nije bilo sve do desetog gema. Kada se činilo da će ponovo “trinaesti gem” odigrati važnu ulogu, Dominikanac oduzima servis imenjaku iz Srbije i postavlja konačnih 6:4, za plasman naredno kolo.

Viktor Estrelja Borges će se u sledećem kolu sastati sa pobednikom meča Janko Tipsarević – Bernard Tomić.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Minhenu, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.