26/04/22 - 20:21h

Troicki: Neće biti lako, dobili smo tešku grupu

 

Srpska Dejvis kup selekcija saznala je ko će joj biti protivnici u grupnoj fazi takmičenja.


zimbio.com

Srbija se nalazi u grupi B koja će se takmiči u Valensiji. U istoj grupi nalazi se domaćin Španija, kao Kanada i Južna Koreja.

Grupna faza takmičenja igra se od 14. do 18. septembra, a finale je u novembru u Malagi.

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki rekao je da neće biti jednostavno plasirati se u narednu fazu turnira:

– Tešku grupu smo dobili, definitivno dva jaka nosioca. Španija ima vrhunske igrače, pored Nadala i Alkaraza tu je i Bautista, Karenjo Busta, možda najjača reprezentacija trenutno. Takođe Kanada ako su u punom sastavu sa Šapovalovim i Ože Alijasimom je izuzetno jaka selekcija, igrali su finale pre dve godine, sigurno da neće biti lako. Ali i mi ako smo u punom sastavu, ako su svi momci zdravi i ako su u formi mislim da imamo jedan od jačih timova i smatram da možemo daleko da doguramo. Do septembra ima još da se igra i da igrači dignu forme, videćemo kako će se svi osećati, dobili smo rivale i možemo polako već da se spremamo za grupnu fazu u septembru u Valensiji. Dve ekipe prolaze dalje i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo tu grupnu fazu, ali neće biti lako definitivno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.