02/02/24 - 20:15h

Troicki nakon 0:2: Nismo smeli ovo da dopustimo, igrači da pokažu “onu stvar” (Video)

 

Troicki se ne predaje.


Ni najmanje razloga za zadovoljstvo, pa ni za optimizam nema srpski selektor Viktor Troicki nakon prvog dana meča sa Slovačkom. Potpuno neočekivano, gosti vode u Kraljevu sa 2:0, usled pobeda Klajna nad Kecmanovićem i Molčana nad Lajovićem.

Da bi se plasirala u grupnu fazu, ali i izbegla borbu za opstanak u elitnoj grupi Dejvis kupa, Srbija mora da osvoji sva tri poena u subotu.

Evo šta o tome misli Viktor Troicki:

-Razočaran sam, imamo priliku da okrenemo, nije dobra situacija za nas da gubimo kod kuće sa 2:0, ali ja sam naučen da se ne predajem. Loš dan za nas. Ja bih voleo da imam opciju da mogu da menjam nešto, ali ovoga puta zaista, u takvoj smo situaciji da nemamo izbora. Evebntualno, za dubl da, Ćaćić je siguran, ali videćemo da li će Miša ili Duci na teren sa njim. Što se tiče singla, kao što sam rekao, loša je situacija kod svih singl igrača. Od svih singlaša koje imamo u zemlji, dvojica spremnih su danas igrala, nažalost, nije bilo dobro, nije bio njihov dan, podbacili su. Verujem da su mogli više, ali to je sport, to je tenis. Protivnici su takođe igrali sjajno. Razočaran sam, mislim da ovo nije rezultat koji smo smeli da dopustimo prvog dana.

– Biće teško, posebno večeras. Moramo da pokažemo zube. Ja sam navikao u karijeri da se nikada ne predajem, ovde sam u Kraljevu imao neizvestan meč protiv Hrvatske i dao sam sve od sebe da se u taj meč vratim, ali nije ovo sada neko poređenje, već samo kažem da za mene nema nikada predaje i voleo bih da mogu to osećanje da prebacim i na igrače, da daju više od sebe, da pokažu zube, da pokažu onu stvar i da se u subotu radujemo ako Bog da. Biće teško, idemo meč po meč.

Kecmanović je nakon svog poraza istakao da nije spreman, a Troicki je pojasnio da je situacija sa Đereom još lošija.

– Laslo nije trenirao poslednja tri dana, to je očigledno. Miša je definitivno poslednji stigao iz Australije. OK, on može dobro da odigra na šljaci, ali mu treba više vremena da se navikne. To smo sve znali, ali to nije razlog današnjeg poraza, to je izgovor. OK, svako može da ima loš dan, ali mislim da je trebalo da iskoristi šanse koje je imao u prvom setu. Da je dobio prvi set verujem da bi ishod meča bio drugačiji. Opet, njegov osećaj na terenu je potpuno drugačiji. Verujem da se ne oseća najbolje, svi smo prošli kroz to i znam da nije lako, ali profesionalac si i nema izgovora. Idemo dalje, sutra je nov dan i probaćemo da se motivišemo i da damo sve od sebe. Ovaj rezultat sigurno ne smemo da prigvatimo tek tako – zaključio je selektor.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Selektor, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 1

 
Mile February 2, 2024 Odgovori

Moramo uvek biti spremni za važna takmičenja! Pozdrav ekipi!🍾🍀😀

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.