26/10/22 - 19:46h

Troicki: Kod Novaka najmanje talenta, a najviše discipline

 

Selektor Dejvis kup tima Srbije, Viktor Troicki, pričao je na panelu “Putem šampiona”.


Source: Getty Images AsiaPac

On je govorio o tome koliko je talenat najmanje važan u svetu tenisa.

– Talenat u sportu, lepo je čuti tu reč. U mom sportu, u mojoj karijeri, to nije bio presudan. Ne verujem u talenat, više verujem u rad i diaciplinu. Nakon profesionalne karijere mogu da zaključim da talenat nije presudio, stručnjaci koji su određivali talenat su me proglasili za netalentovanog. Odbili su me za razne stipendije, od Saveza, od Zvezde, bilo je igrača koji su dobijali besplatne tribine, morao dam da treniram u lošijim uslovima kada se ne greje balon kada je vila privilegija baviti se tenisom. Prošao sam teži put, pored svih koji su mi se govorili da neću uspeti budili su mi inat, nisam to hteo da prihvatim, radio sam više nego drugi da bih uspeo. – rekao je Troicki i dodao:

– Kao mlađi smo imali predispozicije, igrao sam sa društvom i ostale sportove, niko nije morao da me natera. Roditelji su mi pomagali, davali mi neverovatno uslove, davali mi gotovo sve što su imali da bih ispunio decaxki san, fascinantno je kako se sve odigralo. Treba verovati treneru, roditelji treba da budu podrška, od kada sam ja postao trener roditelji su dosta uključeni i treba da budu, ali do neke granice. Treba verovati treneru, ne bi trebalo preforsirati dete.

On se osvrnuo i na kolegu i prijatelja, Novaka Đokovića.

– Kroz šta je sve Srđan Đoković prošao da bi dobio potvrdu da je Novak talentovan, najmanje je tu talenat koliko je bio disciplinovan. – zaključio je.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.