21/12/20 - 11:09h

Troicki: Jedva čekam da krenem, Zimonjić je znao da će biti smenjen

 

Novi selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki bio je gost u Jutarnjem programu TV Prve.


zimbio.com

On je na tom mestu zamenio Nenada Zimonjića.

– Jedva čekam da krenem. Jako sam uzbuđen, velika mi je čast. Nisam planirao da će se desiti ovako brzo. Pogotovo što još uvek igram profesionalno, pokušavam da se vratim najboljim rezultatima. Kada sam čuo prvi put, nisam znao ni kako bih reagovao. Igrači su bili ti inicijatori. Oni su bili ti koji su dali ideju. – rekao je Troicki.

Zašto su želeli njega kao selektora?

– Isticao je mandat Zimonjiću, hteli su promenu, hteli su novu energiju. Videli su u meni perspektivu, da pomognem, da budem tu uz njih. Dolazi nova generacija, tu je i Novak Đoković, koji je i dalje tu sa nama.

Kako kaže, još uvek nije završio profesionalnu igračku karijeru.

– Nisam još prekinuo. Igraću još, daću sebi još jednu šansu. Pripremam se u Beogradu, sutra putujem u Dubai gde ću igrati kvalifikacije za Australijan open. Ako vidim da ima smisla da nastavim, nastaviću…

O Nenadu Zimonjiču koji je bio začuđen što je smenjen sa mesta selektora, Viktor je rekao:

– Znao je da će biti smenjen. Čim sam ja čuo da postoji opcija, javio sam mu odmah. Prvi put kad smo se svi okupili u Beogradu, rečeni su mu i razlozi za smenu. Nije ništa strašno, desilo se, isticao mu je mandat, želeli su smenu, neka nova energija… Opravdani razlozi. Ne mogu da govorim u njegovom ime da li mu je pravo ili ne.

Viktor se nada da će Novak Đoković sledeće godine igrati za Dejvis kup reprezentaciju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.