07/03/21 - 16:47h

“Trka za grend slemove važnija je Novaku i Rafi nego meni”

 

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da je njegovim najvećim rivalima u ovom trenutku trka za najviše grend slemova važnija nego njemu.


Source: Getty Images Europe

On smatra da je neverovatno što Đoković i Nadal još uvek osvajaju grend slemove.

– Neverovatno je to što su Novak i Rafa uradili u poslednje vreme, nemaju ni oni više baš 25 godina, a u stanju su da pobeđuju. Novak opet u Australiji, Rafa ponovo u Parizu. Deluje kao da su na vrhuncu i to je sjajno za tenis. Više brinem o svojoj igri i svom zdravlju nego o rekordima. – rekao je Federer i dodao:

– U ovom momentu je ta trka možda važnija njima nego meni. Za mene je bilo vrlo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa i posle da ga prestignem. Kada se rekord obori, onda samo želite da date sve od sebe posle, što sam i ja pokušao. Za njih dvojicu sam možda ja referenca kao što je Pit bio za mene. U drugačijoj sam situaciji, voleo bih da zadržim sve rekorde, ali rekordi i postoje da bi se obarali. Oni su nestvarni, svi to znamo, nadam se da će nastaviti i da će uraditi sve što žele, da mogu da se osvrnu i da se ne kaju ni zbog čega kad završe karijeru – to je ono što sva trojica želimo i ako je tako, mirno ćemo spavati.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.