10/04/24 - 09:18h

Trka sa vremenom: Alkaras se vraća kod Ferera na oporavak, neizvesno učešće u Barseloni

 

Alkaras se vraća u Španiju.


Foto: Getty Images AsiaPac

Najkasnije u u četvrtak ujutru, Karlos Alkaras će otputovati u Barselonu, nakon odustajanja od učešća na Mastersu u Monte Karlu zbog povrede podlaktice. Španac će na Akademiji svog trenera, Huana Karlosa Ferera, pokušati da se oporavi i na vreme pripremi za turnir u Barseloni koji je na programu sledeće nedelje, i na kojem bi trebalo da brani titulu.

Kako piše španska “Marka”, treći teniser sveta je odlučio da odmori u sredu i da se u četvrtak vrati u Barselonu kako bi pokušao da se pripremi za turnir koji počinje 15. aprila.

Nakon treninga u petak, momak iz Mursije će, kako je najavljeno, odlučiti da li će zaigrati ili ne.

Podsetimo da se Karlitos suočio sa sličnim problemima prošle godine na kineskoj turneji. Takođe se mučio sa desnom rukom, zbog čega je potom i otkazao učešće u Bazelu. Tada je obrazlagao da mu je nevolju stvorila činjenica da je tokom azijske turneje na svakom turniru igrao sa različitim lopticama.

A upravo su loptice u Monte Karlo posebno teške, jer, u danima poput ovih vrućina nije ekstremna, a tereni se nalaze uz samu obalu mediterana. Taj fakat se navodi kao jedan od razloga Alkarasove povrede na treningu pred početak Mastersa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Barseloni, Karlos Alkaraz, Masters, Masters u Monte Karlu, Masters u Montrealu, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.