26/07/16 - 16:54h

Trijumfalan povratak Katarine Jokić

 

Pobedom u finalu nad Francuskinjom srpskog porekla Sarom Čikarević sa 2:0 (6:4, 7:5), Katarina Jokić iz Banja Luke osvojila je teniski turnir u Prokuplju čiji je nagradni fond bio 10.000 dolara.

Katarina Jokic (zimbio.com)

Katarina Jokic (zimbio.com)


18-ogodišnja Jokićeva je na taj način u velikom stilu obeležila povratak na teren posle povrede kolena na fjučersu u Oslu prošle godine. Usledila je operacija, pa period rehabilitacije, što je prouzrokovalo pauzu do februara 2016. godine. Prvi turnir posle dugog odsustva odigrala je poslednje nedelje aprila na fjučersu u Tučepima, i iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala.

Već sledeće takmičenje, u Prokuplju, osvojila je u velikom stilu.

Srećom, posle povrede, zaigrala sam odlično, pa se optimizam i moj i mog trenera pokazao kao potpuno opravdan.Dugo nisam igrala turnire i uželela sam se tog nadmetanja, atmosfere…Verovala sam da mogu uspeti. Bilo je teško, osam mečeva za redom, a nisam izgubila ni set. Finale je, moram priznati, bilo veoma zahtevno, kao i četvrtfinale. Sada idem na Palić, gde me takođe čeka fjučers, nakon toga ću praviti dalje planove, verovatno ću put Vrnjačke Banje ili Podgorice, videćemo. Idem turnir po turnir i nemam neki jasan cilj, osim da igram dobro. Ipak, imam jedan nedosanjan san – da zaigram i osvojim jedan od četiri najveća turnira, grend slem. Rolan Garos i Vimbldon su mi se, nekako, iskristalisali kao prioriteti. Što se tiče idola, pa to je, svakako, Novak Đoković. Imponuje njegova igra, njegov odnos prema tenisu i protivnicima – zaključuje mlada Banjalučanka.

katarina jokic pehar

KATARINA JOKIĆ

Datum rođenja: 19. april 1998. Zrenjanin
Prebivalište: Banja Luka, Republika Srpska
Igra desnom rukom
WTA rang:
Visina:174
Težina: 65
Profesionalac od 2013.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Katarina Jokić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.