03/04/15 - 12:10h

Toni: Rafa na terenu nema više onu mentalnu snagu koju je imao ranije

 

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, izjavio je da se njegov bratanac suočava sa novim velikim problemima. Nadal se vratio na teren nakon povrede, ali nikako ne uspeva da pronađe odgovarajuću formu. “Dobro trenira, ali na terenu nema više onu mentalnu snagu koju je imao ranije. Nadam se da će je vratiti”.

Toni-Nadal-img24441_668

Rafael Nadal će od ponedeljka, na najnovijoj ATP listi, biti 5. teniser sveta. Španac igra tenis već tri meseca, ali nije to definitivno onaj teniser koji je ritmom i udarcima “mleo” svoje rivala. Sada gotovo da svaki igrač iz Top 50 tenisera može biti veliki problem za Nadala, a njegov stric i trener Toni ističe da Španac dobro trenira, ali da je više samopouzdanja na terenu potrebno Rafaelu.

“Dobro trenira, ali na terenu nema više onu mentalnu snagu koju je imao ranije. Nadam se da će je vratiti. Mislim da mu je potrebno da povrati samopouzdanje i nadam se da će se to desiti u Monte Karlu. Ako gubite, ne možete imati samopouzdanje. Izgubio je mečeve od igrača koji su slabije rangirani, a ovo je prvi put da ima problem ovakve vrste”, istakao je Toni.

Nadalov stric smatra da njegovom bratancu ostaje da radi još napornije i da poboljša svoju agresivnost na terenu.

“Jedino može da radi napornije i pokušava da bude agresivan na terenu, kako bi se oslobodio nervoze. To je stvar relaksacije – siguran sam da će, pre ili kasnije, biti dobro na kraju. Ako ne odigra dobro u Monte Karlu, pokušaćemo u Barseloni, pa onda u Madridu. Trenutno smo u lošem periodu, ali mislim da će Rafa nastaviti da igra dok ne bude imao 29, 30 ili 31 godinu”, dodao je 54-godišnji Toni Nadal.

Očigledno da “Bik sa Majorke” sada ima velikih problema, ali ono što sigurno svi znaju jeste da je Rafael Nadal veliki šampion, veliki borac i takmičar, tako da će sve pokušati da kriza što pre bude prošlost.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.