27/06/19 - 10:53h

Toni Nadal: Vimbldon ne poštuje Rafu i ATP

 


Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, nije saglasan sa time što Vimbldon ima poseban način na osnovu koga određuje nosioce.


Toni Nadal

Treći grend slemu sezone ima formulu u kojoj se u obzir uzimaju rezultati tenisera iz prethodne dve sezone na travi. Zbog toga je Nadal, iako je drugi na ATP listi, postavljen za trećeg nosioca, dok je Rodžer Federer koji je jedno mesto lošije rangiran od Španca, drugi nosilac.

– Vimbldon se ponaša na taj način jer se osećaju posebnim, veruju da je to njihovo pravo, a generalno je loš princip osećati se posebnim. To je važan turnir, ali najlogičnije bi bilo da rade ono što i svi ostali. Da li je to nepoštovanje prema Rafaelu? Da, ali pre svega je nepoštovanje prema ATP turu. I onda je njihov kriterijum iznad svih drugih… Kada bi se svi tako ponašali, to bi bio haos. – kazao je Toni.

Nekadašnji trener Andree Agasija i Simone Halep, Daren Kejhil, kaže da bi trebalo prestati sa takvim određivanjem nosioca:

– Ta formula nastala je kada je postojala jasna razlika između specijalista za šljaku i tenisa na brzim podlogama. Mnogi šljakaši čak su i preskakali travu. To sada nije slučaj, igrači su se prilagodili, trava je sporija i igra je slična. Saglasan sam sa ovim (da bi Nadal trebalo da bude drugi nosilac).

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Toni Nadal, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.