29/11/14 - 16:16h

Toni Nadal: Novak je bolji teniser od Rafe!

 

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, izjavio je da je Novak Đoković bolji teniser od njegovog bratanca.

Toni-Nadal-img24441_668

Stric Rafaela Nadala je uvek bio neko ko nije imao dlake na jeziku i iznosio je svoj stav, bez obzira na to kakav će utisak ostaviti. U tom smislu, vrlo je zanimljiva njegova izjava i stav kada su u pitanju kvaliteti trojice najboljih tenisera današnjice. Naime, on je istakao da je i pored činjenice da Nadal ima više titula od Đokovića, srpski teniser tehnički i igrački bolji teniser.

Rafael je osvojio više titula od Novaka Đokovića, ali kada se govori o tenisu i igri, Rafa je na malo nižem nivou od Đokovića. Srbin je toliko dobar da je nešto najbliže Rodžeru Federeru“, rekao je Toni Nadal za lokalnu špansku radio stanicu.

Rafin stric dodao je da je Švajcarac Rodžer Federer najbolji teniser ikada. Iako Rafael u međusobnom duelu ubedljivo vodi protiv Federera, to za španskog stručnjaka ne znači da je bolji.

Sa svim tim titulama koje je osvojio, nema sumnje da je Federer najveći u istoriji“, zaključio je Rafaelov stric.

Novak Đoković je 2014. godinu završio na prvom mestu sa 11.360 bodova, čak 4.525 više od trećeplasiranog Nadala, dok je drugi Federer sa 9.775 bodova.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Intervju, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.