23/09/17 - 14:38h

Tokio: Pavljučenkova i Voznijacki za titulu

 

U finalu WTA turnira u Tokiju sastaće se Ruskinja Anastasija Pavljučenkova i Dankinja Karolina Voznijacki.


zimbio.com

Na WTA turniru u japanskoj prestonici viđena su dva potpuno različita polufinala – Anastasija Pavljučenkova je u uzbudljivom meču savladala Anđelik Kerber sa 6:0, 6:7, 6:4, dok je aktuelna šampionka Karolona Voznijacki deklasirala prvu teniserku sveta Garbinje Muguruzu rezultatom 6:2, 6:0.

Dankinja i Ruskinja se se šest puta sastajale do sada, a Voznijacki je slavila čak pet puta. Međutim, statistički podatak koji joj nikako ne ide na ruku govori da je Karolina izgubila svih šest finala ove sezone, u kojoj još uvek nema titulu uprkos više nego zavidnoj formi.

Mogla je i Pavljučenkova mnogo lakše do trijumfa u polufinalu, ali je popustila pri vođstvu 6:0, 5:2 – Nemica je dobila tri uzastopna gema, došla do 5:5, a ubrzo izborila i taj brejk, u kojem je iskoristila momentum i dobila sa 7:4. Logično, kao što to obično biva, na krilima tog podviga je zaigrala i u odlučujućoj deonici, pa je povela sa 3:0. Ali tu nije bio kraj preokretima. Pavljučenkova je uzvratila sa pet vezanih gemova i došla u priliku da opet servira za meč. Ovog puta je to uspela i na kraju došla do trijumfa.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Anastasija Pavljučenkova, Karolina Voznjacki, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.